Årets bästa album

Jag läste precis tidningen och såg att de listat årets bästa album. Jag tänkte att om jag själv skulle välja ut årets bästa album hade jag valt Salem al fakirs "Astronaut". Och ser man på, så där tänkte Kristianstadbladet också! Han var med på den där listan och så var någon kort motivering om varför.
Förtydligande: Salem al fakir ligger inne med 2009 års bästa album. Jag blir sällan fast i ett helt album, men "Astronaut" innehåller inte en enda dålig eller tråkig låt. Inga tjatiga verser eller jobbiga gitarrsolo. Inget onödigt plinkande på pianot. Bara hederlig musik, så som jag vill ha den.
Sedan kan man ju tycka vad man vill angående det där med melodifestivalen..


00.00

Jag tycker egentligen det är lite tramsigt att man håller på att säga "God jul" till varandra bara för klockan slagit 00.00. Det är fortfarande den 23 december. Det är den 23 december tills man sovit och sedan när man vaknar, dåå är det julafton! Då får man säga god jul och hojta och vara glad. Men inte nu.
Däremot tycker jag det är helt okej att säga grattis till folk som fyller år när klockan slår 00.00. Vet inte varför. Kanske för att jag alltid ser fram emot min födelsedag och jag vill ha den dagen så snabbt som möjligt.
"God jul" den 23 december... Nää.. Vad är det för trams?!

Vill förändra världen

Jag har tittat på musikhjälpen och jag blev så varm i hjärtat av alla snälla människor som skänkte pengar. Men jag tror nästan att jag blev lite hjärntvättad av det där också, fast på ett bra sätt förstås! Nu är jag helt övertygad om att jag vill förändra världen. Jag vill förbättra någon annans liv. Vi måste ta tag i världens alla problem nu! Jag måste ta tag i det!
Måste. börja. hjälpa.
Sitter och funderar och letar runt på internet hur jag kan hjälpa andra människor. Plötsligt önskar jag mig EMD´s julskiva i julklapp eftersom pengarna går till hemlösa (även om det är mycket fuffels med sådant) och viljan att volontära har nog aldrig varit starkare. När jag är gammal nog vill jag ta med mig ett brasilianskt gatubarn hem, funderar mycket på hur jag ska lyckas med det däremot.
Nej, tycker vi tar tag i detta. Tänk att förändra världen för någon, så fint det är!

Danskt mejl och krulligt hår

Idag permanentade och klippte jag om mitt hår så jag har blivit ompysslad hela förmiddagen. Nu är mitt hår back on track igen!
Med håret likt en boll begav jag mig till min käre bror Victor, som just flyttat hemifrån, och för första gången någonsin bjöd han mig på middag. Det var en trevlig gest men han verkar trots allt vara lite ensam där borta ibland.
Idag fick jag även ett överraskande mejl från en dansk bekant som jag inte hört av sedan somras. Som sagt blev jag väldigt överraskad men också glad.
Allt som allt - härlig dag!


Misslyckad första december

Imorse kom jag på att eftersom det är första december idag kommer varenda blogg jag läser skriva om det, som om det vore något sensationellt, som om vi aldrig varit med om första december förut! För sådär är det ju alltid, alla påpekar jämt första december.
Så kom jag på ett fiffigt inlägg där jag hånar de som gör första december till en stor grej litegrann, och hela dagen har jag gått och fnulat på vad det ska stå och fnissat lite för mig själv.
Så kommer jag hem, läser bloggarna och jahanej. Inte en enda rad om att det är första december och hur snabbt tiden gått och att snart är det jul och det där är ju obegripligt!
Inte. en. rad.
Känner mig lite misslyckad nu när den enda som faktiskt skrivit om första december är jag själv.

RSS 2.0